2011-11-14 12:58:28• hírek • Póti Orsolya

A Körös völgyében barlangásztak

November 12-én, szombaton barlangászni indultak a szatmárnémeti Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskola diákjai tanáraik kíséretében. A kirándulók egy idegenvezető magyarázatából ismerték meg a barlangok kialakulásának módját, és megtekinthették melyik részekben éltek az ősi barlanglakók.

A Vasile Lucaciu Általános Iskola V. C, VI. A, B, C, a VIII. A és C osztályos tanulói, tanáraik Ölyüs Gabriella, Menyhért Enikő, Varga Zsuzsa, Dávid Attila, illetve volt tanító nénijük, Székely Hajnalka kíséretében tettek kirándulást.

A csapat először a Körös völgyében, Sonkolyos közelében található Nagy-magyar barlangot látogatta meg. Már a függőhídon való átkelés próbára tette néhány gyerek bátorságát, a régen emberek lakta barlang látványa viszont kárpótolta a hosszú út fáradalmait. A diákok az idegenvezető magyarázatából megismerték a barlang kialakulásának módját, megtekinthették, melyik részében főztek, aludtak az ősi barlanglakók, illetve a mostani növény- és állatvilágát is megfigyelhették.

A Nagy-magyar barlang megtekintése után a révi Zichy barlang meglátogatása következett, amely az előbbinél is nagyobb élményt jelentett. A belsejében található cseppkőoszlopok, megbúvó patakok elragadó látványt nyújtottak. A kirándulók itt is érdekességeket tudhattak meg a barlang keletkezéséről, növényeiről, állatairól. A barlanglátogatást végül a barlangból kifutó Styx patak vízesésének megtekintése egészítette ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: